Εορτολόγιο

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

Συνελήφθη το Σάββατο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, 60χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Όπως ανακοινώθηκε, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης σχετικά με προβλήματα υποβάθμισης και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εταιρείας...

Παρουσία Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου έγιναν έρευνες στην εταιρεία, όπου στον αύλειο χώρο της επιχείρησης διαπιστώθηκε η αποθήκευση υλικών, εκτεθειμένων σε καιρικές συνθήκες, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με συνέπεια τη δημιουργία κινδύνων ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Επίσης, διαπιστώθηκε εντός της εγκατάστασης η παράνομη λειτουργία φούρνου τήξης, στο οποίο διοχετεύονταν υποπροϊόντα συσσωρευτών, με σκοπό την παραγωγή μολύβδου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εταιρεία λειτουργούσε παράνομα, χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση των επικίνδυνων αυτών υλικών.


Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας, έλαβαν δείγματα των υλικών και φωτογραφίες, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και παραπομπής του φακέλου στην Εισαγγελία για την περεταίρω διερεύνηση.


Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Έπονται και τα νεότερα….