Εορτολόγιο

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν από σήμερα το βράδυ.

Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα. Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός).
Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 8-9 Μποφόρ και σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.
Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από το απόγευμα θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια.
Η θερμοκρασία από το μεσημέρι θα είναι σε σταδιακή πτώση.
Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά.
Από αύριο το μεσημέρι με τα σημερινά δεδομένα περιμένουμε και χιόνι στον δήμο μας, αναμένουμε τις τελευταίες προγνώσεις για να έχουμε σαφή εικόνα