Εορτολόγιο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη, σχετικά με την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Θηβών.

Στην πρωτολογία του ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε την «αδιαλλαξία με την οποία ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζει τα στελέχη που η ίδια του η Κυβέρνηση διόρισε» και κάλεσε την κυβέρνηση «να δεσμευτεί απέναντι στον Βοιωτικό λαό για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηβών ως νοσοκομείο και όχι ως Κέντρο Υγείας, όπως αποκάλυψαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις επιστολές παραίτησης από το ΔΣ του Νοσοκομείου».


«Οι γιατροί καταγγέλλουν ελλείψεις στην τεχνική υποδομή, ελλείψεις στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Είναι θέμα ασφάλειας κε Υφυπουργέ. Είναι θέμα ζωής για χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό το Νοσοκομείο» συνέχισε ο Μιχάλης Γιαννάκης ενώ στην απάντησή του ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης αρνήθηκε ότι  υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης του ΓΝ Θηβών.

«Οι πολιτικοί κρίνονται από το λαό, βάσει των έργων τους και όχι των λόγων τους» ανταπάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκης, προσθέτοντας ότι «τα λόγια και οι δεσμεύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα σε ένα κομβικής σημασίας Νοσοκομείο. Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει από τα εύκολα λόγια στις πράξεις, και να αντιμετωπίσει από κοινού με την νέα διοίκηση τα δύσκολα προβλήματα του νοσοκομείου Θηβών».