Εορτολόγιο

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου

Η επίθεση στα δικαιώματα του λαού συνεχίζεται χωρίς οίκτο..
 Η Κυβέρνηση καταργεί τις συμβάσεις.
  • Στην γκιλοτίνα μισθοί και μεροκάματα.
  •  Απελευθερώνει τις απολύσεις.
  • Μειώνει τις υπερωριακές αποδοχές. Διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο έτσι που να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος δουλειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των καπιταλιστών χωρίς πληρωμή υπερωριών.
  • Επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Επεκτείνει τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες, που σημαίνει απολύσεις χωρίς αποζημίωση.
  • Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δε σώζουν τους μικρούς ΕΒΕ όπως λένε, αφού στις συνθήκες κρίσης και οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια συνθλίβονται.
Η κυβέρνηση «λύνει τα χέρια» της μεγαλο εργοδοσίας να ποδοπατά τους εργάτες και να επιβάλει τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θέλει.
Η επίθεση στο λαό δε γίνεται για τα ελλείμματα.
Τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα στόχο έχουν να μειώσουν σε μόνιμη βάση την τιμή της εργατικής δύναμης, για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου
Πασχίζουν για φθηνότερους εργάτες.
Κάτω τα χέρια από τις συμβάσεις. Δε θα μείνει κανείς όρθιος, αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση με όρους γενικού συλλογικού ξεσηκωμού.
 
             Ανάπτυξη για ποιους;;;
Ανάπτυξη για τα μονοπώλια , χρεοκοπία για τον λαό..   Τα μονοπώλια κάνουν τη μεγάλη επίθεσή τους και οι κυβερνήσεις τους εδώ κι αλλού εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική που είναι απαραίτητη για να εκτιναχτούν στα ύψη τα κέρδη, να εξασφαλιστούν όροι υψηλότερης ανταγωνιστικότητας μεταξύ των καπιταλιστών. Οι καπιταλιστές είναι υποχρεωμένοι να πατήσουν επί πτωμάτων για να περάσει η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Η κατάσταση ξεφεύγει πια από το «πόσα» θα χάσουμε. Εχει περάσει ήδη στο «χάνονται όλα». Κι εδώ έρχονται τα δικά τους ΜΜΕ να δώσουν ρέστα. Μιλάνε για κάτι που μας έρχεται αναγκαστικά «απέξω» όταν όλα είναι συναποφασισμένα. Μιλάνε για κάτι που συμβαίνει εδώ, ενώ συμβαίνει το ίδιο στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, συμβαίνει στη Γερμανία, συμβαίνει στην Ιταλία. Συμβαίνει παντού. Χτυπάνε όλους τους λαούς.
Με το ΠΑΜΕ ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Με το ΠΑΜΕ για μια ανάπτυξη από τον λαό για τον ίδιο τον λαό. Για την κάλυψη των αναγκών του και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων (ξένων και ντόπιων).
 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ ξεπουλά την εργατική τάξη. Είναι εχθροί των εργαζομένων.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τα σταματήσει και να αλλάξει τα πράγματα. Η δύναμη του είναι η απεργία, οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια.

Τετάρτη 15 Δεκέμβρη Απεργία Πανελλαδική Πανεργατική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μαζί και η μικρομεσαία αγροτιά , οι μικρομαγαζάτορες, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι.

     Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:

Θήβα κεντρική πλατεία 10.30πμ
Αθήνα Ομόνοια 11πμ.
Χαλκίδα Πλατεία Αγοράς 10.30πμ

• ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΛΥΣΗ

    Π.Α.ΜΕ  επαρχίας  ΘΗΒΑΣ