Εορτολόγιο

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010

Το αίτημα για μείωση των εισφορών προς την ΑΕΠΙ για τα μικρά καταστήματα της επαρχίας επανέφερε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού.
Ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ως κυβερνητικός βουλευτής ο Μιχάλης Γιαννάκης, αποστέλλοντας επιστολή προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. «Η αξιοπιστία της πολιτικής εδράζεται στην ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου για το εκάστοτε πρόβλημα» τονίζει ο Βοιωτός πολιτικός, θεωρώντας αδιανόητο «να ζητούμε τα ίδια χρήματα από το κέντρο της Αθήνας και τα ίδια από ένα χωριό της περιφέρειας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ερώτησή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα σχετικά με την ΑΕΠΙ στην επαρχία»
Κύριε Υπουργέ,
Η αξιοπιστία της πολιτικής εδράζεται στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην επίλυσή τους, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, για το εκάστοτε πρόβλημα.
Ως κυβερνητικός βουλευτής, είχα επισημάνει με επιστολή μου στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στον κλάδο των εστιατορίων, ταβερνών και συναφών επαγγελμάτων, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, σημαντικές εισφορές στην ΑΕΠΙ.
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβρη του 2009 σήμανε και την εγκατάλειψη οποιασδήποτε προσπάθειας επίλυσης ενός σημαντικού προβλήματος για τους επιχειρηματίες της περιφέρειας, οι οποίοι καλούνται σε συνθήκες μειωμένης ζήτησης, να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Λειτουργικές δαπάνες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Φορολογικές Υποχρεώσεις, ρυθμίσεις, δώρα κοκ), όπως συνοψίζεται στην επισυναπτόμενη επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και αποκαλύπτει την αγανάκτηση των επιχειρηματιών της περιοχής.

Χωρίς να αμφισβητούνται τα δικαιώματα των δημιουργών, δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να εξομοιώνει τις εισφορές των μεγάλων μαγαζιών που πουλούν μουσική, με τις εισφορές ενός καφενείου με μια μικρή τηλεόραση, που ο ιδιοκτήτης την ανοίγει την ώρα των ειδήσεων. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε τα ίδια χρήματα από το κέντρο της Αθήνας και τα ίδια από ένα χωριό της περιφέρειας.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της επαρχίας σχετικά με την ΑΕΠΙ;
-Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, σε αυτό το καθεστώς ύφεσης που πνίγει την επιχειρηματικότητα, να προβεί με ρύθμιση στην κατάργηση ή έστω την μείωση των εισφορών μικρών καταστημάτων της περιφέρειας στην ΑΕΠΙ;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ