Εορτολόγιο

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο 1ο Δημ. Σχολείο Σχηματαρίου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Εθελοντισμό που έχει καθορισθεί η 5 Δεκεμβρίου, τιμήθηκε το μέλος της Ομάδας Διάσωσης Λειβαδιάς και Οινοφύτων  Δημήτριος Αμπτέ Ελ Σαλάμ (Μίμης) με πλακέτα που του απένειμε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου” Μιχάλης Καπάκας, ανακηρύσσοντας τον και επίτιμο μέλος του Συλλόγου “Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου”, παρουσία του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Αντινομάρχη Βασίλη Ζιώγα, των Δημάρχων Σχηματαρίου και Οινοφύτων κ.κ. Ηλία Δημητρίου και Γεώργιου Θεοδωρόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Λιβαδειάς) Σπύρου Γιαννακόπουλου και μελών του Δ.Σ., του προέδρου της Ελληνικής 'Ενωσης Έρευνας και Διάσωσης Γιώργου Ανέστη, μελών της Ομάδας Διάσωσης Οινοφύτων, εκπροσώπων συλλόγων, φίλων και πολιτών.

Στην συνέχεια μιμήθηκε και ο σύλλογος των εθελοντών από τον Δήμο Σχηματαρίου με πλακέτα που παρέδωσε ο Δήμαρχος Ηλίας Δημητρίου για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.


Στις σύντομες ομιλίες τους οι επίσημοι καλεσμένοι των εθελοντών, επικεντρώθηκαν στην ουσία της ιδέας του εθελοντισμού που είναι η προσφορά σε όλες τις μορφές της χωρίς ανταλλάγματα. Αν όλοι μας αγαπάμε τον καναπέ μας και αφήνουμε τα προβλήματα για τους άλλους και αν δεν υπήρχαν αυτοί που είναι ευαισθητοποιημένοι να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα, ίσως τα πράγματα στον πλανήτη να ήταν ακόμη χειρότερα. Οι πραγματικοί εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, προσφέρουν στο περιβάλλον περιφρουρώντας το και επεμβαίνοντας εκεί που χρειάζεται. Μη περιμένουμε από τους άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Γίνε μέρος της λύσης. Κάποτε στην αρχαία εποχή, ένας Αθηναίος ταξίδευε με πλοίο με πολλούς άλλους. Ξέσπασε όμως δυνατή τρικυμία και το πλοίο ανατράπηκε. Όλοι προσπαθούσαν να σωθούν κολυμπώντας, ο Αθηναίος όμως έχανε τον καιρό του καλώντας την θεά Αθηνά σε βοήθεια. Ένας από τους ναυαγούς, που κολυμπούσε κοντά του, του είπε: “Φώναζε την Αθηνά, μα κούνα και τα χέρια σου”.
Όλοι χρειαζόμαστε, μπορεί να προσφέρει ο καθένας εκεί που μπορεί!
Πηγή http://www.edys.gr/

Tanagranews: Πραγματικά μια πάρα πολύ καλή εκδήλωση με ιδιαίτερη αναφορά  στο έργο των εθελοντών παγκοσμίως αλλά και σε τοπικό επίπεδο με δράσεις του  συλλόγου Ε.Δ.Υ.Σ.
Αρκετοί καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αλλά υπήρχαν και αρκετές απουσίες, ειδικότερα από το ΔΣ του δήμου Σχηματαρίου που είναι αδικαιολόγητο και το θεωρούμε απαράδεχτο. (Όπως μας ενημέρωσε και φίλος αναγνώστης   που ήταν εκεί. Θα αναφερθούμε άλλη φορά στο θέμα αυτό)
Συνεχίστε παιδιά το έργο σας και σας ενημερώνουμε ότι είναι κοινός αποδεχτό από τον κόσμο, είμαστε μαζί σας!