Εορτολόγιο

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ   ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013

« Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ»

 «Θα ήμουν ευτυχής σαν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου αν αυτό το δραματικό αίτημα για μια καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, το άκουγα από τα στόματα ελλήνων πολιτικών στα ευρωπαϊκά σαλόνια και στους χώρους διαπραγμάτευσης.


Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που κάποιοι επιχειρούν,  αναφέρομαι στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, να μας κατατάξουν στους καταστροφολόγους. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ευχόμαστε καμία καταστροφή.

Οφείλουμε όμως να σας συστήσουμε και να συστήσουμε και στην κυβέρνηση, να κυβερνά κυρίως χρησιμοποιώντας  την εμπιστοσύνη και εντός και εκτός της χώρας. Να κινητοποιείτε την εμπιστοσύνη και των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων. Ενώ εσείς επιχειρείτε να κυβερνήσετε χρησιμοποιώντας  το φόβο και τον εκβιασμό στο πολιτικό σύστημα.

Το να κυβερνάτε με το φόβο, αντί να κυβερνάτε με την εμπιστοσύνη, έχει εκ των πραγμάτων ένα αποτέλεσμα: την αυτοαπομόνωση όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν αυτή την πολιτική και όσο πλησιάζει η χώρα  στα μικρά ή τα μεγάλα αδιέξοδα,  όσο η χώρα δέχεται εκβιασμούς χάρη στις «χαραμάδες» που εσείς έχετε ανοίξει, ως  κυβέρνηση και ως αδύναμοι να αντιμετωπίσετε αυτούς τους  εκβιασμούς, τόσο περισσότερο αυτή η απομόνωση  των πολιτικών δυνάμεων θα είναι μεγαλύτερη.

Η χώρα για να διαπραγματευτεί θέλει όλες τις δυνάμεις δεν θέλει διαχωρισμό τον οποίο εσείς επιχειρείτε. Οι πολίτες θα ήταν μαζί σας αν δεν τους τρομοκρατούσατε, είναι απέναντί σας γιατί τους τρομοκρατείτε».