Εορτολόγιο

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας διακόσιες εβδομήντα οχτώ (278) περιπτώσεις απάτης σε βάρος επαγγελματιών του νομού Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκαν, στις (24-11-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διακόσιες εβδομήντα οχτώ (278) περιπτώσεις απάτης σε βάρος επαγγελματιών του νομού Ευβοίας. Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απάτης. 
Ειδικότερα, στις αρχές Νοεμβρίου 2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας από τους ιδιοκτήτες τοπικής διαφημιστικής εταιρείας, ότι δύο (2) άγνωστα άτομα προσποιούμενοι υπαλλήλους τους, εξαπατούσαν επαγγελματίες της Εύβοιας, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά. Από μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διαπιστώθηκαν τα στοιχεία των δύο φερόμενων δραστών, αλλά και η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν για να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες της περιοχής. 
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 24-11-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, αρχικά εξαπατούσε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, λέγοντας τους ότι θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε να παραμείνουν πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας. 
 Στην συνέχεια, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, χρησιμοποιούσε για την παραλαβή των χρηματικών ποσών τον 24χρονο συνεργό του, τον οποίο είχε προηγουμένως φροντίσει να εφοδιάσει με αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με ελλιπή στοιχεία. Η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή. 
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αθεώρητων αποδείξεων και στελεχών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις επαφές με τα θύματά του. Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει συνολικά διακόσιες εβδομήντα οχτώ (278) απάτες σε βάρος επαγγελματιών του νομού Ευβοίας. 
Η οικονομική ζημιά που προξένησαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 47.260 ευρώ. 
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.