Εορτολόγιο

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Προσπάθησαν να κλέψουν χαλκό από ανεμογεννήτριες

Συνελήφθησαν, στις 15-11-2012 στο Καστρί Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, δύοΈλληνες, ηλικίας 50 και 47 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χαλκό από Πάρκο ανεμογεννητριών, που ανήκει σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 15-11-2012 οι αστυνομικοί, μετά από πολυήμερες έρευνες και διακριτική παρακολούθηση του Πάρκου, εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν εισέλθει σε αυτό με σκοπό την κλοπή χαλκού από ανεμογεννήτριες.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αποπειράθηκαν να διαφύγουν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) μεταλλικοί κόφτες σιδήρου και τρία (3) κατσαβίδια.
• Ένα (1) σφυρί και μία (1) βαριοπούλα.
• Μία (1) πένσα, μία (1) σφήνα και ένα (1) καλέμι.
• Τρεις (3) ιμάντες ανύψωσης και (98) σφικτήρες καλωδίων.
• Ένας (1) γρύλλος, ένα (1) συρματόσχοινο και μία (1) σιδερένια αλυσίδα.
• Είκοσι έξι (26) κλειδιά διαφόρων τύπων και τρεις (3) φακοί.
• Ένα (1) πολυεργαλείο και ένας (1) ανταλλακτικός δίσκος ηλεκτρικού κόφτη.
• Δύο (2) χαρτοκόπτες και είκοσι (20) ανταλλακτικές λεπίδες.
• Μία (1) αυτοσχέδια μανσέτα (μπαλτάς) και τέσσερα (4) ζευγάρια γάντια εργασίας.
το πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες την 08-11-2012 είχαν αφαιρέσει μεγάλα κομμάτια χαλκού από δύο ανεμογεννήτριες στην ανωτέρω περιοχή.
Σημειώνεται, ότι οι δράστες κατά την διάπραξη της ανωτέρω κλοπής, φρόντισαν να καλύψουν με σακούλες τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου των ανεμογεννητριών, προκειμένου να είναι αδύνατη η καταγραφή των κινήσεών τους. Επιπλέον, ο τρόπος δράσης τους καταδεικνύει ειδικές γνώσεις σε θέματα αφαίρεσης χαλκού από ανεμογεννήτριες.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και φθοράς, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο Πάρκο κατασχέθηκε.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
 Πηγή