Εορτολόγιο

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου



31/10/2012

Προς: 1. κ. Κ. Περγαντά, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Δ. Τυμπλαλέξη, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
3. κ. Ν. Μπέτσιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ανάπτυξης

Κοιν.: Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου


Κατάθεση ερώτησης
για το εξώδικο Παπαϊωάννου και την φίμωση της δημόσιας αντιπαράθεσης

Ο πρόσφατα παραιτηθείς περιφερειακός σύμβουλος Π. Παπαϊωάννου, απέστειλε εξώδικο προς την περιφερειακή σύμβουλο, Δέσποινα Σπανούδη, με το οποίο κοινοποιεί την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά, εξ’ αιτίας δημόσιας κριτικής που ασκήσαμε ως περιφερειακή παράταξη, για το ασυμβίβαστο της άσκησης εξουσίας και της εκπροσώπησης ιδίων συμφερόντων.


Με δεδομένο ότι το εξώδικο κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, σας καλούμε να λάβετε σαφή θέση, απέναντι στην επαπειλούμενη ποινικοποίηση του δημοκρατικού δικαιώματος και της υποχρέωσης μας, για δημόσιο έλεγχο των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και στην φίμωση των διαφορετικών απόψεων.

Επίσης θα θέλαμε να μας απαντήσετε:

1. Σε πόσες αποφάσεις  της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, της οποίας ο Π. Παπαϊωάννου ήταν μέλος, έχει ψηφίσει για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις:
- S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.
- Αλουμίνιο της Ελλάδας Α.Ε.
- Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ
- Δελφοί – Δίστομο ΑΜΕ
με τις  οποίες συνεργάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του ομίλου Παπαϊωάννου;

2. Γνωρίζετε την από 9/11/2011 καταγγελία των 32 κατοίκων του Δήμου Δελφών Φωκίδας για την ακύρωση απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης που αφορά τις εγκαταστάσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στο Λαρνάκι Ιτέας, λόγω της παρέμβασης και της συμμετοχής στην ψήφιση του τ. περιφερειακού συμβούλου Π. Παπαιωάννου, συνεργάτη της εταιρείας;

2. Ποια από τα παρακάτω έργα,  που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ομίλου Π. Παπαϊωάννου, ως «Έργα σε εξέλιξη», έχουν φορέα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με ποιο προϋπολογισμό;
- Κατασκευή Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Αθανασίου Διάκου – Μαυρολιθαρίου
- Οδός Αταλάντη – Όρια νομού Βοιωτίας, τμήμα Ε
- Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα
- Δρόμος Αθανάσιος Διάκος - Καστριώτισσα

3. Υπάρχουν και πόσα συνολικά έργα της  Περιφέρειας Στερεάς στα οποία εταιρεία του ομίλου Παπαϊωάννου εμπλέκεται με άμεση ή έμμεση εργολαβική ή υπεργολαβική σχέση;

Τέλος παρακαλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μας χορηγήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Αυγούστου 2012, με την απάντηση τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και του κ. Παπαϊωάννου για την υπεργολαβία του τελευταίου στο μεγάλο έργο του δρόμου Θίσβη –Καναβάρι.

Τα ως άνω στοιχεία κρίνονται απαραίτητα για την οργάνωση της υπεράσπισης μας, σε τυχόν ψευδή καταμήνυση μας.

Επισυνάπτεται: Η δημοσίευση του εξώδικου στην εφημερίδα Ώρα της Φωκίδας πριν μας επιδοθεί και η απάντησή του Αυτοδιοικητικού κινήματος.


ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Δέσποινα Σπανούδη