Εορτολόγιο

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
   ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ                                                          Σχηματάρι, 22-07-2011
  
  Γραφείο Δημάρχου

Ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου θα υλοποιήσουν πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (Τεστ Παπανικολάου).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εξέταση των γυναικών 25-65 ετών με τεστ Παπανικολάου κάθε τρία χρόνια. Άμεσος στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των γυναικών με μειωμένη πρόσβαση, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών, που εξετάζονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Στις γυναίκες της παραπάνω ηλικιακής ομάδας, θα αποσταλεί προσωπική επιστολή που θα τις καλεί να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και να κλείσουν ραντεβού για το τεστ Παπανικολάου.
Η εξέταση θα γίνεται δωρεάν. Για την πραγματοποίηση της θα χρειαστούν η επιστολή που θα λάβουν και ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισής τους (Α.Μ.Κ.Α.).
Ενημερωτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Σχηματαρίου την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:30  με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου με συναντήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού. Στην εκδήλωση θα παραστούνε ο Δήμαρχος Τανάγρας κος Ε. Γεωργίου, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντής Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας του Νοσοκομείου «Αττικόν» κος Π. Καρακίτσος, ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και υπεύθυνος για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το καρκίνο κος Α. Συγγελάκης, , ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κος Π. Τομάρας.