Εορτολόγιο

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Το ΄δαμε κι αυτό στο νεοφιλελεύθερο νέο-ΠΑΣΟΚ του γΑΠ… τα όργανα του Κινήματος -& λόγω γιαουρτώματος- να συνεδριάζουν σε σπίτια-γιάφκες!

Δεν έχει μείνει κανένας με τσίπα σ’ αυτό το δεξιό νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα;
Τι θα γίνει το Σεπτέμβρη που θα πρέπει να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια ως ιδιωτικές εταιρίες;
Ποια τροϊκανή υπουργός και ποιος γΑΠ θα τα βγάλει πέρα με τους φοιτητές του ΠΑΣΟΚ, που δεν διαπραγματεύονται το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας;
Η ηγεσία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σιωπαίνει ένοχα!
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου…
Διαβάζουμε:

Στο ...σπίτι της (στη Γλυφάδα) συγκαλεί το ΚΤΕ Παιδείας η Διαμαντοπούλου!

Της Ουρανίας Γαλανού
Πανικός -που δεν τον κρύβει- έχει καταλάβει την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς πυκνώνουν οι αντιδράσεις στο νέο νομοσχέδιό της για τα πανεπιστήμια. Και σε μια προσπάθεια να... σωθεί προχώρησε σε δύο κινήσεις. Η πρώτη ήταν να δώσει εντολή να υψωθούν νέα προστατευτικά κάγκελα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Και η δεύτερη να συγκαλέσει... νύχτα και στο... σπίτι της τον ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, για να... συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να μπορέσει να ψηφιστεί άρον άρον από τη Βουλή.
Οι περίπου 30 βουλευτές που μετέχουν σε αυτόν τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του κυβερνώντος κόμματος ειδοποιήθηκαν χθες ότι η συνεδρίαση δεν θα γίνει στη Βουλή, αλλά απόψε, στην κατοικία της κυρίας Διαμαντοπούλου, στην οδό Δημελά 15, στη Γλυφάδα. Επειδή μάλιστα διαπιστώθηκε απροθυμία προσέλευσης, οι βουλευτές ενημερώθηκαν ότι θα παρίστανται και οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που έχουν επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, τηρώντας «παρουσιολόγιο».
Με τη μεθόδευση αυτή η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί να μετριάσει τις (και εντός του ΠΑΣΟΚ) αντιδράσεις, που υπήρξαν πολύ έντονες στην προηγούμενη... κανονική συνεδρίαση του ΚΤΕ στη Βουλή. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί άλλωστε με τον Γ. Ραγκούση για τα ταξί, της δημιουργεί πρόσθετους φόβους ότι ο «ιός» της αναταραχής από τους βουλευτές μπορεί να αποδειχθεί μεταδοτικός και να έχει και η ίδια την τύχη του υπουργού Υποδομών. Γι' αυτό και επέλεξε την «ασφαλή» (και χαλαρή;) ατμόσφαιρα του σπιτιού της από τη θεσμική (και απρόβλεπτη) διαδικασία του Κοινοβουλίου.
Την ίδια ώρα οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου οδηγούν στη μετατροπή του υπουργείου Παιδείας σε «φρούριο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα κάγκελα τοποθετήθηκαν πάνω στα ήδη υπάρχοντα γύρω από το υπουργείο, αμέσως μετά την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. Το ύψος τους ξεπερνάει τα 4 μέτρα, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και μια κλούβα της Αστυνομίας παραμένει πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας «διακριτικά» στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
 
Απο τον αναγνώστη Δημήτρη