Εορτολόγιο

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011

Εκτινάσσεται στο 20,2% η ανεργία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ για το ποσοστό ανεργίας ανά Περιφέρεια, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Συλλογής Στατιστικών Στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαίωσε σήμερα την θλιβερή πρωτιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας και την υποαπασχόληση.

Δυστυχώς,  στην Περιφέρειά μας το ποσοστό ανεργίας ανήλθε μέσα σε μόλις ένα μήνα, από το 16,1% στο θηριώδες 20,2%, την ώρα που άλλες Περιφέρειες δείχνουν σημάδια συγκράτησης της ανεργίας.

Ένας στους πέντε, δηλαδή, είναι χωρίς δουλειά ή κάθε οικογένεια έχει και από έναν άνεργο ή όπως αλλιώς και να το μεταφράσει κανείς, η θλιβερή πραγματικότητα είναι αδιάψευστη: Η ελληνική κοινωνία υποφέρει.

Πριν ακόμα η ανεργία πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είχα καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Οι γενικολογίες, όμως, όπως είναι γνωστό, δεν αποδίδουν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει το τρίπτυχο που θα επουλώσει τις πληγές που ανοίγει στην κοινωνία μας η ανεργία: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη.
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κενές υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού έληξε η συνάντηση για την ΔΟΥ Θήβας

Με την κοινότοπη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα για την μη κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών έληξε η συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Π. Οικονόμου με τον Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη, τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου, τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού και τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Γιαννάκη στην επίκληση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ρητά από το νόμο που ψήφισε με την σύμφωνη γνώμη της Τρόικας.

«Ο νόμος προβλέπει ρητά ειδικές εξαιρέσεις» ανταπάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκης αναπτύσσοντας όλα τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΟΥ Θηβών.

«Ενώ ήδη έχετε πέσει έξω στους στόχους σας, με την κατάργηση της εφορίας της Θήβας, αντί να αυξήσετε θα μειώσετε τα έσοδα» σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζοντας τα προβλήματα που θα προξενήσει στην βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου και στους πολίτες που θα υποχρεώνονται σε καθημερινές, χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν απάντησε ούτε στις αιτιάσεις του Μιχάλη Γιαννάκη για την κατάργηση του Τελωνείου της Θήβας παραπέμποντας σε μια «συνολική κυβερνητική απάντηση στο μέλλον», ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννάκης μιλώντας για «λωτοφάγους Υπουργούς» υπενθύμισε στον κο Οικονόμου τις θέσεις που εξέφραζε πριν αναλάβει κυβερνητικό πόστο.