Εορτολόγιο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Άρωμα εγκλήματος

Μπροστά σε ένα στυγερό έγκλημα βρίσκονται οι Αστυνομικοί της Φθιώτιδας αφού οι συγγενείς της Ελευθερίας Ραμιώτη αναγνώρισαν τα προσωπικά της αντικείμενα και τα ρούχα της. Η 62χρονη  είχε χαθεί από τις 4 Ιουλίου, ενώ η εξαφάνιση από τους οικείους τους δηλώθηκε στις 7/7.
Μετά και την εύρεση οστών και κρανίου σε δασική περιοχή στην 15η χιλιομετρική θέση της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας, κοντά στο μοναστήρι της Αντίνιτσας,  λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκαν και τα ρούχα της άτυχης γυναίκας. Το Star βρέθηκε στην εν λόγω περιοχή, η οποία αν και είναι αρκετά ερημική, εν τούτοις φάνηκε πως δεν είναι και τόσο άγνωστη, καθώς εκεί υπάρχουν αρκετά σκουπίδια και άλλα περίεργα μικροαντικείμενα.
Η Ελευθερία Ραμιώτη αγαπούσε το μοναστήρι της Αντίνιτσας, όπου και το επισκεπτόταν έξι με εφτά φορές τον χρόνο, όπως μας είπε ο ηγούμενος, πατέρας Αγαθώνικος. Συνήθιζε να διανυκτερεύει τις Κυριακές και να φεύγει την άλλη μέρα, όπως συνέβη και αυτή την φορά. Πήγε στο μοναστήρι από την Κυριακή, παρακολούθησε την θεία λειτουργία, όπου και κοινώνησε. Αμέσως μετά, μαζί με άλλες κυρίες, πήγαν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν. Έφυγε το επόμενο πρωί, γύρω στις οχτώ παρά, με προορισμό τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και διέμεινε. Εκεί υπήρχαν και άλλοι επισκέπτες που την είδαν και την χαιρέτησαν εκείνο το μοιραίο πρωινό.
Μέχρι στιγμής άφαντο παραμένει το αυτοκίνητό της, ένα κόκκινο fiat punto. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση του κρανίου και των οστών μέσω εργαστηριακών εξετάσεων με την μέθοδο DNA στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ελληνικής αστυνομίας.
Star Lamias