Εορτολόγιο

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΡΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις σχετικά με την καταβολή του ποσού των πέντε ευρώ στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ειδικότερα:
- Η καταβολή του εξέταστρου αφορά όλους όσους προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι εφάπαξ και δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό τους φορέα. Σε …περίπτωση που ο ασθενής παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας εντός της ημέρας δεν θα καταβάλλει εκ νέου την αμοιβή εξέταστρου.
- Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως στρατιώτες και κρατούμενοι φυλακών είναι σε εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα.
- Οι χρόνιοι πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με αναπηρία, μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, Ειτζ, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.) που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα οποία παρακολουθούνται, δεν επιβαρύνονται της καταβολής του εξέταστρου.
- Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου (εμβολιασμοί, οδοντιατρικές εξετάσεις) δεν καταβάλλουν το εξέταστρο.


Από τον αναγνώστη Δημήτρη