Εορτολόγιο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις εξηγήσεις που ζήτησε η Υπουργός ΠΕΚΑ για τη δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, ύψους 500.000 €, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι στρόφιγγες της δανειοδότησης έχουν κλείσει για χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η διοίκηση της ΔΕΗ εξασφαλίζει την ευρωστία του συνδικάτου με χρήματα της επιχείρησης, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.
Τις εξηγήσεις, όμως, που υποκριτικά ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, τις οφείλει η ίδια η Υπουργός, που με την “στάση προσοχής” που τηρεί απέναντι σε ορισμένους εκ των συνδικαλιστών, τους έχει αναγάγει, σιωπηρά, σε συνδιαχειριστές τις Επιχείρησης.
Άλλωστε, η Υπουργός είναι αυτή που καθημερινά συνομιλεί  και συντονίζει την πολιτική της ΔΕΗ με τον κ. Φωτόπουλο.
Και η υποκρισία έχει τα όριά της.
Επιτέλους, κάποιοι, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η ΔΕΗ είναι η ναυαρχίδα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και όχι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει επίσημα, δια της κοινοβουλευτικής οδού ζητήσει εξηγήσεις από την αρμόδια Υπουργό, με τις αναφορές των συναδέλφων κ. Κωστή Μουσουρούλη και της κας Ευγενίας Τσουμάνη».