Εορτολόγιο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αυτό είναι το καυτό Audi RS3!

 άκρως επιθυμητή γκάμα των RS της Audi εμπλουτίζεται με την πιο πρακτική έκδοση του Α3, την Sportback. Το νέο μοντέλο διαθέτει εξωτερικά τη διακριτική σπορ γοητεία των εκδόσεων RS και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με επενδύσεις από δέρμα νάπα, μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες και βελτιωμένο σύστημα ενημέρωσης του οδηγού με χρονόμετρο γύρων σε πίστα αγώνων.
Κάτω από το καπό του RS3 Sportback υπάρχει ο ίδιος κινητήρας 2,5 lt που βρίσκεται στο TT RS. Το σύνολο αυτό των 340 PS επιταχύνει το γερμανικό μοντέλο συνολικού βάρους 1.575 kg από τα 0 μέχρι τα 100 km/h σε 4,6 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.





Σε σύγκριση με τα απλά Α3 Sportback, το RS3 έχει χαμηλωμένη ανάρτηση (κατά 25 mm), η οποία μάλιστα διαθέτει σπορ ρυθμίσεις. Οι Γερμανοί επίσης τοποθέτησαν στο νέο μοντέλο ζάντες 19 ιντσών και αεριζόμενα δισκόφρενα 370 mm εμπρός και 310 mm πίσω.
Οι πωλήσεις του RS3 Sportback θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου χρόνου. Η τιμή του στην Γερμανία θα είναι 49.900 ευρώ. Στην Ελλάδα φυσικά θα είναι πολύ υψηλότερη, λόγω της ακραίας φορολόγησης…