Εορτολόγιο

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΥΜΗΣ 


«ΟΙ 10.000 ΚΛΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ;»

«ΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ Η ΘΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;»


Τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά  με τα δυο περιφερειακά νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, ζήτησε να πληροφορηθεί   με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.


Ο Βουλευτής Ευβοίας στην ερώτησή του ανέφερε ότι  δημοσιεύματα  προαναγγέλλουν μείωση του αριθμού κλινικών και κλινών, καθώς και μετατροπή νοσοκομείων, κυρίως της περιφέρειας, σε Μονάδες Ημερήσιας Λειτουργίας (One Day Clinic). «Ενόψει της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων σας» συνεχίζει ο κ. Μαρκόπουλος,   «είχα καταθέσει τον Ιούλιο Ερώτηση η οποία παραμένει αναπάντητη καθώς και Επίκαιρη Ερώτηση στην απάντηση της οποίας εμμείνατε να μην διευκρινίζετε ποιές αλλαγές προτίθεστε να εφαρμόσετε στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  υπογράμμισε  ακόμη ότι είναι αυτονόητη και αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας των δυο νοσοκομείων, ενώ  αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  οι μονάδες τεχνητού νεφρού των δημοσίων νοσοκομείων στο νομό και τόνισε ότι η μεταφορά ασθενών με ιδιωτικά μέσα, είτε σε νοσοκομεία της Αθήνας, είτε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, κοστίζει πολύ περισσότερο από το να στελεχωθούν  πλήρως οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία της περιοχής.   

Ο κ. Μαρκόπουλος  ρώτησε επίσης  ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη μείωση των κλινών κατά 10.000  την οποία έχει εξαγγείλει ο πρώην  υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος. «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας; Σε ποια νοσοκομεία θα μειωθούν οι κλίνες; Οι μειώσεις περιλαμβάνουν τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης ;» ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στο χώρο της υγείας θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις μνημονιακές υποσχέσεις της κυβέρνησης.    

Από την  πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος αναγνώρισε τα προβλήματα που παρατηρούνται στο χώρο της υγείας και δήλωσε  ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει για τον οριστικοποίηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας διότι ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Δεσμεύθηκε επίσης  ότι δεν θα πληγούν οι υφιστάμενες νοσοκομειακές μονάδες, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μεταφοράς ή ενοποίησης κλινικών, αποφεύγοντας όμως να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας.

 Πρόσθεσε δε,  ότι από το νέο έτος το υπουργείο Υγείας θα επιδιώξει την πρόσληψη  επικουρικών γιατρών για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, όχι όμως από τις αρχές του έτους, αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.