Εορτολόγιο

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην καθηγήτρια (ή μήπως καθοδηγήτρια ?)  που εκφώνησε τον πανυγηρικό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ήταν τόσο πολύ διαφωτιστική και κατατοπιστική για τις δράσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που σίγουρα θα διεκδικήσει μία θέση στον Περισσό .
Συγχαρητήρια και στον διευθυντή της φυσικά . Γιατί οι υφιστάμενοί του είναι μέσα στην μόδα. Τη στιγμή που κάθε τι που αναφέρεται στο Έθνος και την Ελλάδα θεωρείται "φασιστικό" και ο κάθε αγνός  Έλληνας "φασίστας" δεν μας παραξενέυει το γεγονός γιατί τα παιδιά μας κάθε μέρα όλο και πιο πολύ απομακρύνονται από τις έννοιες πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια. Γι αυτό μια μέρα τα Τούρκικα σήριαλ θα τα παίζουν δίχως υπότιτλους.


Δεν μας παραξενεύει επίσης το γεγονός ότι στην διάρκεια του Εθνικού μας Ύμνου και κατά την διάρκεια της ενός λεπτού σιγής οι μαθητές -φυσικά μη γνωρίζοντες γιατί αυτή την παιδεία πήραν- χαζολογούσαν και καλαμπούριζαν.
Και αυτή την αντεθνική αγωγή την πήραν απο τους δασκάλους τους. Αποτύχατε κύριοι να κάνετε τα παιδιά  Έλληνες.  Είστε δημόσιοι υπάλληλοι με την κυριολεκτική σημασία του όρου αλλά δεν είστε Έλληνες . Ντροπή σας.
Δεν θέλω να μιλήσω για την παρέλαση. Αλλά τι να σχολιάσεις ? Αν το παιδί δεν έμαθε να καταλάβει γιατί την κάνει , τότε φυσικά θα φανεί σαν αγγαρεία.
Και για να μην είμαι αρνητικός σε όλα. Και βέβαια υπήρξαν παιδιά που παρέλασαν σωστά. Λίγα αλλά υπηρξαν. Και κάτι άλλο. Μπράβο σε αυτούς τους δύο πιτσιρικάδες με τις μικρές σημαίες (πιθανόν να ήταν δείκτες) που στον Εθνικό Ύμνο κάθησαν προσοχή και τις σήκωσαν ψηλά.
Ψηλά τις σημαίες μας παιδιά. Εχουμε την τιμή και την κατάρα να γεννηθούμε και να πεθάνουμε Έλληνες και σε πείσμα όσων μας πολεμούν -μέσα και έξω απο την Ελλάδα- δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Αναγνώστης