Εορτολόγιο

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ


Σημαντική παρέμβαση για την τύχη των Χριστιανών στη Συρία, αλλά και για την τύχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην πρωινή συνεδρίαση (05/10/2012) της Φθινοπωρινής Συνδιάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στα Τίρανα.


Έθεσε επίσης και το νέο κύμα της λαθρομετανάστευσης προς Ελλάδα και Ευρώπη που έχει δημιουργήσει η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία ζητώντας να ξαναέλθει το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη στην αμέσως επόμενη Συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  στην παρέμβασή του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στη Συρία έχουμε εκατόμβη νεκρών χριστιανών και μουσουλμάνων. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, επειδή είμαστε η Ευρώπη των Χριστιανών, επειδή είμαστε η Ελλάδα των Ορθόδοξων Χριστιανών, ότι δεν ακούω ούτε από τη διεθνή κοινότητα, ούτε από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ούτε από φορείς ο ΟΑΣΕ καταδίκη για αυτή τη σφαγή.

Ταυτόχρονα, ανησυχούμε και για την τύχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με το οποίο πάλι κανείς δεν ασχολείται.

Παράλληλα, η Ελλάδα έρχεται να διαχειριστεί ξανά τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, αυτή τη φορά και από τη Συρία, αλλά και με πρόσμειξη μεταναστών από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες, που περιμένουν στα τουρκικά παράλια να περάσουν στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι θα περάσουν στην Ευρώπη.

Εμείς, αυτό το ζήτημα το θεωρούμε πολύ σημαντικό για την ασφάλεια και της χώρας μας και της Ευρώπης γενικότερα.

Εξαιτίας της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και της Συνθήκης Σέγκεν, αυτές τις δεκάδες χιλιάδες που ήδη περνούν στα ελληνικά νησιά θα σταθμεύσουν στην Ελλάδα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν έχει αντιληφθεί ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο τα σύνορα της Ελλάδα αλλά και δικά της σύνορα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και ζητώ στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ, που θα γίνει εν Ολομελεία σε λίγους μήνες στη Βιέννη να δει στην ατζέντα των συζητήσεων και το θέμα το λαθρομεταναστευτικό.

Έχει τεθεί σε παρελθόντα χρόνο, αλλά τώρα έχουν αλλάξει και οι συνθήκες και η σύνθεση των Βουλευτών της Ολομέλειας».