Εορτολόγιο

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έκαναν δώρο 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα!!!

Έφτιαξαν μια ομάδα που την ονόμασαν E.N.D. (End National Debt- Τέλος Δημοσίου Χρέους). Προσφέρθηκαν να σώσουν την Ελλάδα, εξαγοράζοντας το 100% του χρέους της, υπό τον όρο να γίνει κάθαρση. Και, για να γίνουν πιο… πειστικοί, κατέθεσαν 600 δισεκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, ώστε να είναι αδύνατο να πτωχεύσει!
Αυτό λένε τα μέλη της ομάδας που έχουν επικεφαλής τον ομογενή Αρτέμιο Σώρρα και πρόεδρο τον Ελληνοαμερικανό γιατρό Μανώλη Λαμπράκη. Σε συνέντευξη που έδωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, είπαν ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα -στο όνομα της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Και τι μπορεί να θέλουν; Ποιος μπορεί να τους έβαλε; “Δεν έχουμε πολιτικά, αλλά πατριωτικά κίνητρα. Δεν ανήκουμε ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά, ούτε στην άκρα δεξιά. Είμαστε απλά κινούμενοι από πατριωτικά κίνητρα”, λένε οι ίδιοι. Και τι ζητούν; Κάτι μάλλον πολύ απλό: Να λογοδοτήσουν αυτοί που έφεραν τη χώρα ως εδώ, αφού γίνει ενδελεχής έλεγχος του ελλείμματος και των χρημάτων εξυπηρέτησής τους. Για την ακρίβεια, ζητούν:
-να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη
-να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας
-να συσταθεί διεθνής επιτροπή διαχείρισης του ποσού
-δέχονται να ελεγχθούν τα ομόλογα και ο τραπεζικός λογαριασμός που έχουν στον Καναδά, κατόπιν όμως, συνάντησης με την Κυβέρνηση
Η ομάδα έχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.
Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση τους η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% όπως ορίζεται από τον Ο.Η.Ε. με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια. Κοινώς, δεν πρόκειται για δωρεά.
Από τα χρήματα, λένε, τα 320 δισεκατομμύρια θα πάνε για την κάλυψη του χρέους και τα υπόλοιπα σε παιδεία, υγεία, συντάξεις και μισθούς στρατιωτικών.
Υπάρχουν όμως τα λεφτά;
Οι ίδιοι λένε ότι αυτά τα 600 δισεκατομμύρια, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Αξιόγραφα, δηλαδή, τίτλους που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά. Οι ίδιοι προσκόμισαν έγγραφα που πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής για τη συναλλαγή με την τράπεζα και τη φύλαξη των ομολόγων.
Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Σώρρας και ο Anthony Diamond, συνεργάτης της E.N.D. που μίλησε μέσω Skype.
Και γιατί λοιπόν το κάνουν αυτό;
“Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Γι’ αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη”, ανέφερε ο κ. Λαμπράκης.
Ο κ. Σώρρας συμπλήρωσε: “Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του”.
Και κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. “Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει”.
Πολλοί πάντως είναι αυτοί που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα… 

Πηγή