Εορτολόγιο

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010
Τη δέσμευση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» απέσπασε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.
Σύμφωνα με την απάντηση της κας Λ. Κατσέλη σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βοιωτός πολιτικός τον Οκτώβρη το αρμόδιο Υπουργείο «εκπονεί κανονιστικό θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» ώστε να τεθεί η όλη διαδικασία σε σταθερή και βιώσιμη βάση, η οποία θα καλύπτει με επαρκή τρόπο τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στις οποίες στοχεύουν τα Προγράμματα αυτά».

Μη ικανοποιητική απάντηση θεώρησε ο Μιχάλης Γιαννάκης την απάντηση της αρμόδιας Υπουργού ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού επιτέλους κατάφερε η κυβέρνηση να ξεμπλέξει το κουβάρι των αρμοδιοτήτων που η ίδια δημιούργησε, η δέσμευση της Υπουργού κινείται μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορεί να απαντήσει ικανοποιητικά στην αγωνία χιλιάδων εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι ανάγκες είναι άμεσες και αφορούν το σήμερα. Και η Υπουργός όφειλε ήδη να  έχει εκπονήσει το σχέδιο της για το Πρόγραμμα, ώστε να εφαρμοστεί από το νέο έτος.»

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης: