Εορτολόγιο

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Και η Βοιωτία στο πρόβλημα με την αιθαλομίχλη.

Γιατροί: Σοβαρός κίνδυνος για την Υγεία από την αιθαλομίχλη.
 Τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία εγκυμονεί η μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος από την αιθαλομίχλη, που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας (Αττική, Βοιωτία, Θεσ/νικη κλπ), από την καύση προϊόντων ξύλου, ως πηγή θέρμανσης, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).


Ο ΠΙΣ καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου «να προστατευθεί ο πληθυσμός από τις επιβλαβείς συνέπειες της καύσης προϊόντων ξύλου, οι οποίες θα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην Υγεία και το Περιβάλλον» και θεωρεί επιτακτική ανάγκη την προώθηση με οικονομικά κίνητρα της χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως πηγών θέρμανσης από τους πολίτες, των οποίων η υψηλή τιμή τους οδήγησε να στραφούν σε τζάκια και ξυλόσομπες και να χρησιμοποιούν ακόμα και ακατάλληλα προϊόντα ξύλου με βαφές ή άλλα χημικά.

«Οι συστάσεις και μόνο στον οικονομικά χειμαζόμενο πληθυσμό, δεν αρκούν. Χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμόδιων παραγόντων προκειμένου να διαφυλαχθούν η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον» καταλήγει ο ΠΙΣ.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη.

Το τελευταίο διάστημα οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε Αθήνα και άλλες αστικές περιοχές υπερβαίνει συχνά τα ανώτατα όρια της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.