Εορτολόγιο

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 105 δήμαρχοι με χρυσές καταθέσειςΧαμός ανά την Ελλάδα με Δημάρχους και δημόσιους λειτουργούς.
Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες και σύμβουλοι τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για αδικαιολόγητο πλουτισμό αλλά και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι χρυσοί λογαριασμοί τουλάχιστον 105 αιρετών βρίσκονται στη διαδικασία «ανοίγματος», ώστε να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν με τα «πόθεν έσχες».


Δεν είναι λίγοι οι αιρετοί που αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα ποσά, ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τουλάχιστον 600 παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ελέγχονται από την εφορία.

Mεταξύ άλλων ερευνάται πρώην δήμαρχος στην περιοχή της Φθιώτιδας με τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με καταθέσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στη λίστα του ΣΔΟΕ υπάρχουν και 7 δημοτικές επιχειρήσεις που ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια.

Ο παράνομος πλουτισμός εκτιμάται ότι έχει προέλθει από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.