Εορτολόγιο

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη:

Εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των εκδηλώσεων 5ης , 6ης  και 7ης  Ιουλίου 2013 στην Ξάνθη.

Οι προσπάθειες εκατοντάδων εθελοντών που εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των τριήμερων εκδηλώσεων συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό προς κάθε κατεύθυνση: Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής  (Ευάγγελος Ρήγος, Διευθυντής Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου, Μανώλης Πατεράκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και Μάριος Γορταγάνης, Πρόεδρος Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος) πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ξάνθη (12 και 13 Μαρτίου 2013). Η επίσκεψη συνδυάστηκε  με σειρά συναντήσεων που περιελάμβαναν τον αρμόδιο για πολιτιστικά θέματα Αντιδήμαρχο της Ξάνθης Δημήτριο Μπένη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τους οργανωτές των εκδηλώσεων (Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης), τον Θεόδωρο Γ. Καράογλου, Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ.α.

Οι διαρκείς προσπάθειες όλων των εθελοντών που συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων έχουν, μέχρι στιγμής, οριστικοποιήσει την συμμετοχή 14 Συλλόγων εκτός Θράκης και 20 Συλλόγων από την Θράκη ενώ έχει ολοκληρωθεί η ρύθμιση πολλών θεμάτων που αφορούν την γενική οργάνωση του τριημέρου (π.χ. οι τριήμερες εκδηλώσεις του Ιουλίου τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης).
Η οργάνωση και η πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα επιτυχημένο θεσμό της ακριτικής μας Θράκης, απαιτεί όχι μόνο πολλούς και σημαντικούς εθελοντές, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη όλων μας: Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη, όσο μικρή και αν είναι!  
Μπορείτε να ενισχύσετε ακόμα και με ένα μικρό, συμβολικό ποσό, το «Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (HEC) http://www.greece.org/hec01/www/main/donations.htm , είτε στον λογαριασμό GR69 0110 7200 0000 7204 8000 441 του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (Hellenic Electronic Center) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι τις εκδηλώσεις συντονίζει το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC, www.greece.org ) ένας μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με 140.000 μέλη και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ την οργάνωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στη Θράκη έχουν αναλάβει το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης (http://www.lykeionellinidon.gr ) σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης (http://www.fex.org.gr ).
Αναλυτικές πληροφορίες για το «Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» στην διεύθυνση http://www.greece.org/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1085&Itemid=1095 .  Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 240030.