Εορτολόγιο

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Συνήγορος του Πολίτη σήμερα 2 Απριλίου στη Λιβαδειά



Σήμερα 2 Απριλίου 2013, πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη της Λιβαδειάς ο Συνήγορος του Παιδιού και Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κος Γ. Μόσχος.
·         Στις 10:30 π.μ. περίπου, θα επισκεφθεί το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Λιβαδειάς, όπου θα συναντηθεί με ομάδα μαθητών και θα συζητήσει μαζί τους,
·         Στη συνέχεια, περίπου στις 12:30 π.μ., θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων,
·         Στις 16:30 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων που συνεργάζονται και την υποστηρίζουν στα πλαίσια της λειτουργίας τους,

·         Στις 18:00 μ.μ., θα υλοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου, με ομιλητή το Συνήγορο του Παιδιού κο Γ. Μόσχο και θέμα: «Ας μιλήσουμε για το Παιδί και το Σχολείο». Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Δ/νσεων Α΄βαθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και υποστηρίζεται από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Βοιωτίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε το 1997 για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών.
Ελέγχεται μόνο από τη Βουλή των Ελλήνων και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.
Ένα από τα τμήματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ο Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει αναλάβει το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα.
Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003 και αποστολή του είναι να υπερασπίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 χρόνων.

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο κος Γιώργος Μόσχος. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και εγκληματολογία στο Λονδίνο. Εξειδικεύτηκε και εργάστηκε στους τομείς της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, της εμψύχωσης, της υποστήριξης και της έκφρασης παιδιών και εφήβων, ιδίως αυτών που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό, και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Συνεργάστηκε κυρίως με τις γενικές γραμματείες Λαϊκής Επιμόρφωσης και Νέας Γενιάς, τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και με τη μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων», της οποίας υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη (1992). Συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικτύων για τα Δικαιώματα των Παιδιών και την υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων νέων. Ανέλαβε τα καθήκοντα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού αμέσως μόλις δημιουργήθηκε ο Συνήγορος του Παιδιού (2003). Συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού του οποίου διατέλεσε και Πρόεδρος. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά εγχειρίδια για παιδιά και ενήλικες, εκθέσεις και επιστημονικά άρθρα σε θέματα συναφή με τα δικαιώματα των παιδιών και των νέων. Είναι πατέρας δύο παιδιών, από τα οποία διδάσκεται διαρκώς.
18:00 μ.μ., ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου,
με το Συνήγορο του Παιδιού κο Γ. Μόσχο και θέμα: «Ας μιλήσουμε για το Παιδί και το Σχολείο».