Εορτολόγιο

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Εκ περιτροπής εργασία θέλει να καθιερώσει η διοίκηση στο Τσιμεντάδικο

Νέο μέτωπο με τους εργαζόμενους των "Τσιμέντων Χαλκίδας" ανοίγει η διοίκηση του εργοστασίου. Μετά τις περικοπές μισθών, αποζημιώσεων νυχτερινής εργασίας, την απόπειρα αλλαγής του ωραρίου εργασίας και κατάργηση κεκτημένων των εργαζομένων, τώρα επιχειρεί να εφαρμόσει στο εργοστάσιο "εκ περιτροπής εργασία".

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο των Εργαζομένων, η Διοίκηση κάλεσε το Σωματείο να συζητήσουν την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, με θέμα: "Καθιέρωση εκ περιτροπής εργασίας για το προσωπικό του εργοστασίου από 1ης Οκτωβρίου 2012 έως  31ης Δεκεμβρίου 2012 καθώς επίσης και των σχετικών από το νόμο προβλέψεων που δύναται να εφαρμοστούν για το 2013."   
Η αντίδραση της Διοίκησης του Σωματείου ( στη φωτό ο Ηλίας Κούκουρας) ήταν άμεση και προχώρησε στις εξής ενέργειες:
 
1. Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 5-9-2012 και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα «ενημέρωση και λήψη απόφασης να μην αποδεχτούμε οποιαδήποτε μορφή εκ περιτροπής εργασίας». 

2. Αποφάσισε να παραβρεθεί στη συνάντηση 6-9-2012 με την εταιρεία και να καταθέσει την θέση των εργαζομένων για  μη αποδοχή οποιασδήποτε μορφής εκ περιτροπής εργασίας

3. Αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στις 6-9-2012 από 11:00 έως 15:00 και συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά από την αίθουσα σεμιναρίων του εργοστασίου.