Εορτολόγιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπουρο, Μακρυά απ΄ το χύμα


Το άρθρο της ιστοσελίδας μας με τίτλο Τσίπουρο: Μακριά από το χύμα! Αλβανικό και Βουλγαρικό «τσίπουρο», επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, εισάγεται λαθραία και πουλιέται μέσα σε πλαστικά δοχεία σαν «Ελληνικό»! που αναρτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012, αποτέλεσε ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεοπτική εκπομπή «Αποκάλυψη» (Extra3 Channel, Μένιος Φουρθιώτης) την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012. 


Ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Στρατής Λιμνιός, ετοίμασε ένα ειδικό video που προβλήθηκε στα πλαίσια της εκπομπής, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση: 

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα των λαθραίων και επικίνδυνων αποσταγμάτων, ιδίως εν όψει και των επερχόμενων εορταστικών ημερών, πρόκειται να απασχολήσει και πάλι την τηλεοπτική εκπομπή «Αποκάλυψη» την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.30 το βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Άκη Παυλόπουλο.  
Σημειώνεται ότι το θέμα των νοθευμένων αποσταγμάτων που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για την δημόσια υγεία την ίδια στιγμή που «αφαιρούν» από τα δημόσια ταμεία πολύτιμα έσοδα, επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο: 
(1)    Η περσινή υπόθεση του θανάτου πέντε Ρωσίδων από νοθευμένα αλκοολούχα ποτά (Ρακί) που εισήχθησαν στην Τουρκία από το ψευδοκράτος το οποίο δημιούργησε η τουρκική εισβολή του 1974, προκάλεσε τεράστια ζημιά στον τουρισμό της Τουρκίας - μια ζημιά που όχι μόνο δεν «ξεχάστηκε», αλλά συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς! Επί πλέον, ο θόρυβος από την κρουαζιέρα της ομάδας των 180 Ρωσίδων ξεναγών (εκτός από τους 5 θανάτους, πολλές κοπέλες νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση) απασχολεί ακόμα και στις μέρες μας τον τουρκικό τύπο με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα. Ο «φάκελος» βέβαια της Τουρκίας στα νοθευμένα ποτά είναι πολύ ογκώδης, αφού οι τούρκικες «μπόμπες» (τα νοθευμένα αλκοολούχα ποτά) κυριολεκτικά σκοτώνουν και μάλιστα περισσότερους από τις βόμβες που τοποθετούν σε τουρκικές πόλεις οι Κούρδοι! 
(2)    Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τσεχία από νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, ενώ 24 ακόμη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με κάποια να έχουν τυφλωθεί και άλλα να προσπαθούν να συνέλθουν από την κατάσταση που βρέθηκαν (σε κώμα). Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νέκας κάλεσε τους πολίτες μην καταναλώνουν αλκοόλ «η προέλευση του οποίου είναι άγνωστη»! 
(3)   Για να αντιληφθούμε καλύτερα το τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία και η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας (για να μην αναφέρουμε την τεράστια «αφαίμαξη» των κρατικών ταμείων) παραθέτουμε δύο μόνο, πολύ πρόσφατες ειδήσεις από τον ημερήσιο τύπο: 
(α)  «Συνελήφθη στον Πύργο Κορινθίας ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος μαζί με ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται, παρασκεύαζαν αλκοολούχο ποτό σε παράνομο αυτοσχέδιο αποστακτήριο» …….. «Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι, όπου βρήκαν ένα αυτοσχέδιο αποστακτήριο, το οποίο όπως προέκυψε, στερούταν των προβλεπόμενων από το νόμο αδειών και κατασχέθηκαν έξι δεξαμενές χωρητικότητας 250 λίτρων η κάθε μία, τριάντα επτά δοχεία, χωρητικότητας από 1,5 έως 5 λίτρων, που περιείχαν συνολικά 167,5 λίτρα αλκοολούχου ποτού, έναν καυστήρα με λέβητα κι ένα εξάρτημα απόσταξης- φιλτραρίσματος»    7 Νοεμβρίου 2012 
(β) «Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία παρασκεύαζε αλκοόλη σε παράνομο αποστακτήριο στην αγροτική περιοχή της Σίνδου και την διέθετε προς πώληση στην εγχώρια αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 53 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος συνεργός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας» και της «Παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα»    13 Δεκεμβρίου 2012
Συμπέρασμα: Ο τελικός καταναλωτής δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάζει από τις ελεγκτικές αρχές του ελληνικού κράτους. Είναι τόσο μεγάλη η έκταση του λαθρεμπορίου, είναι τόσο «διάτρητα» τα βόρεια σύνορά μας ώστε η πιο ασφαλής λύση προστασίας της υγείας μας είναι μία: 
ΜΗΝ πίνετε χύμα Τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό αν δεν γνωρίζετε προσωπικά τον παραγωγό του. 
Προτιμάτε το τυποποιημένο τσίπουρο ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό σε φιάλη που (συνήθως) έχει υποστεί διπλή απόσταξη και είναι εγγυημένο από αυτόν που το αποστάζει, το συσκευάζει και το υπογράφει! 
ΨΑΞΤΕ προσεκτικά αν τα επώνυμα ποτά που πίνετε έξω είναι αυθεντικά και όχι ΜΠΟΜΠΕΣ. Γιατί οι μπόμπες σκοτώνουν! 
Οι επαγγελματίες (καφενεία, μαζική εστίαση, τουριστική βιομηχανία, κέντρα διασκέδασης, μικρά καταστήματα κλπ) έχουν μεγάλη ευθύνη για την προστασία της υγείας των καταναλωτών – πελατών τους και πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά την αυθεντικότητα των ποτών που διαθέτουν στους πελάτες τους γιατί το μόνο που μας λείπει τώρα είναι να πάθουμε αυτά που έπαθαν οι Τσέχοι, οι Τούρκοι και τόσοι άλλοι από αδίστακτους λαθρέμπορους!

Λεωνίδας Κουμάκης
14 Δεκεμβρίου 2012