Εορτολόγιο

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΚΕΡ..... ΤΑ ΒΛΕΠΩ!!!!


γράφει ο Κων/νος Ν.Γκίκας οπτικός-Δήλεσι
 Γιορτές έρχονται και όσο κι αν η κρίση έχει επηρεάσει την ζωή όλων μας, με τα λίγα ή τα πολλά, λίγο''χαρτάκι''  για το καλό,όλο και θα βρούμε την ευκαιρία να παίξουμε.Πολλά παίγνια εκτός από τον παράγοντα τύχη, στηρίζονται και στην ικανότητα του κάθε παίχτη να ''μπλοφάρει''.Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες παίχτες του πόκερ πάντα προσπαθούν να κρύψουν τα σημάδια εκείνα που μπορεί να προδώσουν τις προθέσεις τους,γι'αυτό και φορούν σκούρα γυαλιά,καπέλα και σηκωμένους γιακάδες.


Ο Μαρκ Χαγκίζι, καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών και γνωσιακών επιστημών σχεδίασε ένα ζεύγος γυαλιών οι φακοί του οποίου ενισχύουν τις μικρές χρωματικές αλλαγές του δέρματος κάνοντας τες από αμυδρές σε τελείως εμφανή. Με τα γυαλιά αυτά (ονομάζονται Ο2Amp), έστω και ένα αμυδρό κοκκίνισμα του προσώπου ή μια ελαφριά ωχρότητα γίνονται αμέσως εμφανή και μπορεί να προδώσει τη συναίσθηματική φόρτιση του αντιπάλου. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα γυαλιά αυτά έχουν εφαρμογή και στην ιατρική.Η οξυγόνωση και η συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης στο δέρμα παίρνουν ξεκάθαρη όψη και μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό κυάνωσης, μικροτραυματισμών και αγγείων.

Πάντως όπως και να έχει, με ''ειδικά'' γυαλιά ή χωρίς, όσοι παίξεται χαρτιά στις γιορτές ας είναι με εγκράτεια και σύνεση διότι όσο ευχάριστο είναι να κερδίζει κανείς, αντιστοίχως δυσάρεστο μπορεί να γίνει όσο χάνει.....



                                                             ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!