Εορτολόγιο

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μητέρα-έμπορος χασίς είχε 3 γιους στην «επιχείρηση» στην Παραλία Αυλίδος.

Τρία αδέρφια 18, 24 και 26 ετών, αλλά και η 54χρονη μητέρα τους, έπεσαν στην «τσιμπίδα» των διωκτικών αρχών στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον από πέρυσι τον Οκτώβριο.
Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι είχαν και στο παρελθόν συλληφθεί για αντίστοιχες υποθέσεις.
Στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 94,5 γρ.
250 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών 4 κινητά τηλέφωνα.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και 27 «πελάτες» τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην δικογραφία, με κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (αγορά ακατέργαστης κάνναβης).

Η πολύμηνη έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας έδειξε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τουλάχιστον από πέρυσι τον Οκτώβριο εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορους χρήστες, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας, αλλά και του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αρχηγικό ρόλο στην οποία κατείχε η 54χρονη, έρχονταν σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές και στη συνέχεια αφού προέβαιναν στην ζύγιση και συσκευασία των ναρκωτικών, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Πηγή