Εορτολόγιο

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιτυχής ανεύρεση κυνηγού στην Ασωπία



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, η επιχείρηση διάσωσης κυνηγού στην αγροτική περιοχή της Ασωπίας από το Α.Τ. Σχηματαρίου και τις Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου (ΕΔΥΣ), με τον συντονισμό του υποδιοικητή του Α.Τ. Υπαστυνόμου Α΄. κ. Ευθυμίου Νικόλαου.

Ο Γ.Ρ. Από το Σχηματάρι βρισκόταν για κυνήγι στην περιοχή της Ασωπίας και δεν ανταποκρίθηκε στο να βρεθεί πίσω στο σπίτι του στις 18.00, αυτό ανησύχησε τη σύζυγό του και τα παιδιά του που πήγαν προς την Ασωπία, σημειωτέον ότι το κινητό του εν λόγω κυνηγού είχε σβήσει από φόρτιση. Μετά την ενημέρωση του Α.Τ. Σχηματαρίου, ζητήθηκε η συνδρομή της ΟΕΑ των ΕΔΥΣ, με το όχημα τους.

Συμμετείχαν 6 αστυνομικού με 3 οχήματα και τέσσερις εθελοντές με το όχημα των ΕΔΥΣ, καθώς επίσης και πολίτες από την Ασωπία.
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εντοπίσθηκε πεζός ο κυνηγός ο οποίος δήλωσε ότι σε δύσβατο σημείο κόλλησε στις λάσπες το ΙΧ αυτοκίνητο του και το εγκατέλειψε επιστρέφοντας πεζός.

Μετά την ανεύρεση του κυνηγού οι εθελοντές των ΕΔΥΣ με τον κυνηγό μετέβησαν στο σημείο που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητο με το τρέιλερ και με τον εξοπλισμό που διαθέτουν μετέφεραν αυτό σε ασφαλές σημείο ώστε να γίνει η επιστροφή του στο Σχηματάρι.

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας η οικογένεια του κυνηγού και ο ίδιος ευχαρίστησαν τις ΕΔΥΣ για  την πολύτιμη βοήθεια τους..