Εορτολόγιο

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κατασχέθηκαν 1810 λαθραία πακέτα τσιγάρων στα Οινόφυτα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, με την συνδρομή αστυνομικών της Γ΄1 Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 43χρονο να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δέκα10 κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε δέκα10 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς ακόμη χίλια εφτακόσια δέκα 1.710 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο παράπηγμα που βρισκόταν πλησίον της οικίας του στην περιοχή των Οινοφύτων.
Συνολικά κατασχέθηκαν χίλια οχτακόσια δέκα 1.810 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και στα όποια δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Στην κατοχή του 43χρονου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 26 εκατοστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων 1.900 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Πηγή