Εορτολόγιο

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ   ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 

«ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ «ΟΧΙ»

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;»

«ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;» 

 Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα μέτρα του μνημονίου.


 Σχολιάζοντας τις μειώσεις στις αποδοχές των ένστολων ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για καθαρή κοροϊδία, «υποσχεθήκατε ότι δεν θα τους πειράξετε ποτέ και τώρα τους κοροϊδέψατε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη ο οποίος μέμφθηκε την αίτηση ένστασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε: «Σας παραπέμπω στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο οποίος ανακοίνωσε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών αυτού του νομοσχεδίου. Να μάθετε να κρίνετε τι είναι αντισυνταγματικό και τι όχι και να μην παρασύρετε τους συναδέλφους της πλειοψηφίας. Να πάτε λοιπόν τώρα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να πάρετε την απόφαση  αλλιώς θα την φέρουμε εμείς».

Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα έπρεπε να είναι ενωμένο σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία «και όχι να υβρίζετε όσους διαφωνούν με  το μνημόνιο και να μας χαρακτηρίζετε ως οπαδούς της καταστροφής της χώρας και της φυγής από το ευρώ. Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να ταυτίζετε τον εαυτό σας με το ευρώ και την Ευρώπη;»

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατήγγειλε επίσης την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δε διαπραγματεύθηκε και αναρωτήθηκε «υπάρχει ελπίδα σωτηρίας της χώρας χωρίς ελπίδα για τους πολίτες; Δεν είπατε μια κουβέντα για τον αγρότη που του κόβετε τη σύνταξη, δεν είπατε τίποτα για όσους θα πληρώνουν 25 ευρώ προκειμένου να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο, για τους ανέργους».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι περιλαμβάνει όσα μέτρα δεν ψηφίσθηκαν στα προηγούμενα μνημόνια και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υπακούει πιστά  στις εντολές της τρόικας χωρίς να διαπραγματευθεί και επεσήμανε ότι το «κούρεμα» των ομολόγων  οδήγησε σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα.   

«Αν δεν είχαν χαθεί τα 12 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του «κουρέματος» σήμερα δεν θα μιλούσαμε για περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε  ότι «τα δημοσιονομικά της χώρας έριξαν τις τράπεζες έξω, σε αντίθεση με ότι έγινε στην Ιρλανδία. Υπάρχει ανάπτυξη σε ένα τόπο που το  χρέος είναι μη βιώσιμο και οι τράπεζες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο; Όχι».

Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος «Η υπόθεση Μαυράκη το 1986, με  το δωράκι  των 500 εκατ. δραχμών, η υπόθεση Κωσκωτά, η «Φούσκα» του χρηματιστηρίου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες τα υποβρύχια που γέρνουν, η λίστα Λαγκαρντ, η υπόθεση της  SIEMENS. Όλα αυτά είναι δεκάδες δις ευρώ. Έναντι αυτών θα κάνετε απολύσεις, έναντι αυτών θα μειώσετε τις συντάξεις; » αναρωτήθηκε και κάλεσε τους βουλευτές να πουν «όχι» στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.