Εορτολόγιο

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δράστες 4 κλοπών στα χέρια της αστυνομίας. Τους έπιασαν μετά από καταδίωξη.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, δύο Έλληνες ένας 18χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου, στο πλαίσιο έρευνας για την διάπραξη κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Καρύστου, εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Επαρχιακή οδό Καρύστου – Λεπούρων και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή των Στυρέων Ευβοίας.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δράστες αντιστάθηκαν και τους απώθησαν με την βία, επιχειρώντας εκ νέου να διαφύγουν θέτοντας σε λειτουργία την μοτοσικλέτα, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το χρονικό διάστημα από 03-10-2012 έως και 27-10-2012, είχαν διαπράξει τρεις (3) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες στη Κάρυστο και στο Μαρμάρι Ευβοίας. Συγκεκριμένα:
Την 03-10-2012 το μεσημέρι, οι δράστες εισήλθαν, παραβιάζοντας παράθυρο, σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, στους Βαραλέους Καρύστου Ευβοίας με σκοπό την διάπραξη κλοπής, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο, προκαλώντας φθορές αξίας (500) ευρώ.
Το χρονικό διάστημα από 04/15-10-2012, εισήλθαν στην αυλή οικίας, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, στην Κάρυστο Ευβοίας και αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, αξίας (800) ευρώ. Η ανωτέρω μοτοσικλέτα βρέθηκε από τους αστυνομικούς, δέκα ημέρες αργότερα, εγκαταλελειμμένη σε περιοχή της Καρύστου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Την 26-10-2012 το πρωί, αφαίρεσαν από ανασφάλιστη αποθήκη, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, στην Παλαιά Χώρα Καρύστου Ευβοίας, ένα Βενζινοκίνητο πριόνι αξίας (150) ευρώ, και μία γαλοπούλα από την αυλή του οικίας του.
την 27-10-2012 το μεσημέρι, εισήλθαν σε οικία, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού, στους Στουπαίους Μαρμαρίου Ευβοίας με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφού κλείδωσαν σε δωμάτιο της οικίας τη σύζυγο και την κόρη του, αφαίρεσαν χρυσαφικά και ρούχα αξίας (500) ευρώ.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Πηγή