Εορτολόγιο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ευρωπαϊκή οργή για την χρηματοδότηση των κομμάτων

Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο απέστειλε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ με την οποία επικρίνει την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Ζητά ουσιαστικά να πληροφορηθεί
επί ποία βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων.


Τονίζει ότι θα ήταν
δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους πολίτες, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν την ανεργία και τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους, να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων αναφέρεται επίσης στο τεράστιο πλεονέκτημα που θα δώσει αυτή η ενίσχυση στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα.

Τονίζει επίσης ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών

nooz.gr