Εορτολόγιο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πόσους συμβούλους πήρε;

Είκοσι τέσσερα άτομα μόνο για το γραφείο της πήρε με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων της στο υπουργείο Ανάπτυξης η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η κ. Διαμαντοπούλου λίγες ημέρες αφότου εγκατέλειψε το υπ. Παιδείας για το νέο της πόστο, πήρε μόνο για να στελεχώσει το δικό της γραφείο «στρατιά» συμβούλων, συνεργατών και υπαλλήλων, αποσπασμένων και μη.

Η εφημερίδα σημειώνει πως πρόσφατα, όταν η κ Διαμαντοπούλου βρισκόταν στο υπουργείο Παιδείας είχε εγκρίνει ως έξοδα για ενδεχόμενες (!) υπερωρίες όσων τότε εργάζονταν στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου την αρκετά φουσκωμένη πίστωση ύψους 343.000 ευρώ (μέχρι το τέλος Απριλίου).
Τώρα σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει ο ιστότοπος avantipopolo.gr, την κ Διαμαντοπούλου συνόδευσε στο υπουργείο ένας σεβαστός αριθμός συνεργατών της, οι οποίοι κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι σήμερα στο γραφείο της πολιτικού υπηρετούν οκτώ ειδικοί σύμβουλοι, τρεις ειδικοί συνεργάτες, εκ των οποίων δύο δικηγόροι, ένας δημοσιογράφος και τουλάχιστον 12 υπάλληλοι.