Εορτολόγιο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Λουκέτο» σε 627 βιοτεχνίες μέσα σε 3 μήνες!

Στοιχεία σοκ σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, στη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Από το σύνολο των 627 επιχειρήσεων, οι 412 κατέβασαν ρολά επειδή κρίθηκαν ασύμφορες, αριθμός αυξημένος κατά 14,7% έναντι του πρώτου τριμήνου 2011 (359).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις 200 επιχειρήσεις έκαναν εγγραφή στα μητρώα του ΒΕΘ, εκ των οποίων 178 ήταν νέες (213 στο πρώτο τρίμηνο 2011). Κατά τα λοιπά, 10 εγγράφηκαν επειδή έκαναν επανέναρξη, οκτώ προχώρησαν σε αλλαγή νομικής μορφής, δύο άλλαξαν επιμελητηριακή περιφέρεια και ισάριθμες διαφοροποίησαν το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους.
 

«Αν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι μόνο οριακά αυξημένος, κατά 2,1%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, εντούτοις τα στοιχεία που προκύπτουν από τα μητρώα του ΒΕΘ καταδεικνύουν την σταθερά αρνητική πορεία της βιοτεχνίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Οι πιο ευάλωτες επιχειρήσεις αποδείχθηκαν οι ατομικές επιχειρήσεις -έκλεισαν 490 σε ένα τρίμηνο-, γεγονός που επιβεβαιώνει -για ακόμη μια φορά- τον μεγαλύτερο βαθμό ευαισθησίας τους στις συνέπειες των οικονομικών δυσκολιών.
Newsbomb.gr