Εορτολόγιο

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης αιωροπτεριστή στη Γκιώνα (φωτογραφίες)

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε σε βουνό πάνω από την Άμφισσα. Αιωροπτεριστής έπεσε σε δύσβατη περιοχή κοντά στην Αγία Τριάδα με αποτέλεσμα στο σημείο να μεταβούν 3 οχήματα και 6 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμφισσας.
Ο δεύτερος αιωροπτεριστής που πετούσε μαζί του είδε την πτώση και ειδοποίησε για βοήθεια. Δείτε το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άμφισσας:

Σήμερα ημέρα Πέμπτη και περί ώρας 12.45, ενημερώθηκε η υπηρεσία μας ότι υπήρχε πτώση αιωροπτεριστή με αλεξίπτωτο πλαγιάς σε δύσβατη δασική περιοχή σε Νοτιο- Ανατολική πλαγιά της Γκιώνας, σε υψόμετρο 1500 μέτρων. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας με τρία οχήματα και εφτά άνδρες συμπεριλαμβανομένου ειδικού διασωστικού οχήματος. Παράλληλα ενημερώθηκε η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας και το Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του τραυματία. Ο αιωροπτεριστής με στοιχεία Ν.Α. ετών 45 κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής εντοπίστηκε μετά από δύο ώρες τραυματισμένος σε δύσβατη πλαγιά και μεταφέρθηκε με φορείο στο πλησιέστερο προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Άμφισσας για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.