Εορτολόγιο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Eλεύθερος ο 25χρονος

Νέα τροπή πήρε η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του τραγικού θανάτου του επτάχρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα το βράδυ της Ανάστασης.
Πριν από περίπου ένα μήνα η είδηση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο επτάχρονος Χρήστος περίμενε την Ανάσταση ντυμένος παπαδάκι δίπλα στον ιερέα πατέρα του, όταν δέχθηκε στο πρόσωπο μια φωτοβολίδα ναυτικού τύπου η οποία ήταν συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο. Λίγες μέρες μετά, ο 7χρονος μαθητής από την περιοχή Δροσιά της Χαλκίδας, ο οποίος έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.
Τότε συνελήφθη ένας 25χρονος που κατηγορήθηκε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαριά τον μικρό μαθητή. Ο νεαρός μετά την απολογία του στον ανακριτή προφυλακίστηκε. Στη συνέχεια, όμως, όταν ο 7χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή, η κατηγορία μεταβλήθηκε και ο 25χρονος κατηγορήθηκε για θανάσιμο τραυματισμό και απολογήθηκε εκ νέου.
Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού μαθητή η υπόθεση παίρνει νέα τροπή. Σύμφωνα με την espresso, ο 25χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 7.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα της δικογραφίας, δεν υπάρχει κίνδυνος βάσει της προσωπικότητας του κατηγορουμένου, ούτε ενδεχόμενο να αποφύγει την εμφάνισή του στη δίκη, και επομένως μπορεί να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να οριστεί ημερομηνία για τη δίκη. Από την πλευρά του ο 25χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν έριξε εκείνος τη μοιραία φωτοβολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 7χρονο.