Εορτολόγιο

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΏρα Παρασκευή, 10 Ιουνίου · 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία Αριστείδη Βεκιαρέλη 7 (παράδρομος της Λεωφόρου Κηφισίας) 15237 Φιλοθέη
Περισσότερες πληροφορίες
Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία;;;

Το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφαση του, στις 19 Ιανουαρίου του 2011 και με ισχύ από τις 20 Μαΐου του 2011, τη νέα φόρμα των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ληξιαρχεία των δήμων και επαρχιών της χώρας.
Για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανίας η αναγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, εκτός του δικαιώματος της αναγνώρισης που είχαν, ήταν ένα στοιχείο που τους διευκόλυνε στην Ελλάδα.
Τα γνωστά CERIFIKATE, αν δεν καταργηθούν, σίγουρα η χρήση τους θα περιοριστεί πολύ μετά τον εφοδιασμό όλων των πολιτών με βιομετρικές (ηλεκτρονικές) ταυτότητες και διαβατήρια στα οποία εκτός των στοιχείων που αναγράφονται,η μαγνητική ταινία έχει πολύ περισσότερα στοιχεία, μεταξύ αυτών και την εθνικότητα.


Ο εφοδιασμός όλων των πολιτών με βιομετρικά διαβατήρια, ήταν ένας από τους όρους για την ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών πολιτών στη ζώνη Σένγκεν και προϋπόθεση για τις περαιτέρω ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. http://facebook.com/event.php?eid=178090218910943
Στη βάση δεδομένων των νέων ταυτοτήτων, έχουν πρόσβαση εκτός των τοπικών αρχών, η Interpol αλλά και άλλες διεθνείς υπηρεσίες και χώρες.
Η Ελληνική εθνικότητα στα πιστοποιητικά των Βορειοηπειρωτών, εκτός της συναισθηματικής αξίας που έχει, αποτελεί ένα κεκτημένο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφαιρεθεί και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα ψεύτοεπιχείρημα περί προσωπικών δεδομένων.
Μέχρι στιγμής κανένας πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τους Έλληνες της Αλβανίας δεν έχει αντιδράσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Έπαρχων και Δημάρχων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για τη στάση που θα κρατήσουν.
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας αντί να απαιτήσουν την αναγραφή της Ελληνικής εθνικότητας και στις μη αναγνωρισμένες ως μειονοτικές περιοχές όπως η Χειμάρρα, σιωπούν ή δεν αντιλήφτηκαν εδώ και τέσσερεις μήνες ότι είχε βγει μια τέτοια απόφαση.


Ώρα όμως να γίνει...
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση!