Εορτολόγιο

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα Αναγνώστη

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν απο την αποφράδα εκείνη νύ­χτα του Ιανουαρίου του 1996. Τη νύχτα, που τρεις γενναίοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωέςτους, για την πατρίδα που σερνόταν στην κρίση των Ιμίων. Την κρίση, που έδωσε αφορμή στην Τουρκία, να θέσει το ζήτημα των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι, αν και ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε (γιατί;) τους Αμερικάνους αν και ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να πουν, ότι τη σημαία την πήρε ο.αέρας στα Ίμια, υπήρχαν πάνω στις βραχονησίδες πραγματικοί Έλληνες και πραγματικοί άνδρες που ήταν έτοι­μοι να δώσουν τη ζωή τους.

Δεν ήταν διατεθει­μένοι να διαπραγματευτούν με σκυμμένο το κε­φάλι σαν τους ραγιάδες, ούτε να πουν ψέμματα σε όλο το λαό για «τα ξερονήσια με τα κατσίκια», όπως τα έλεγε τότε ο Κλίντον.
Πριν περάσουμε στη συγκλονιστική περι­γραφή της κρίσης των Ιμίων από τα χείλη του υποπλοιάρχου των ΟΥΚ Θεόδωρου Μούση, αισθανόμαστε κι εμείς ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα ονόματα των τριών Ελλήνων, που έπεφταν νεκροί όταν έπεφτε το ελικόπτερο τους, την ίδια ώρα που ανέβαιναν στα Ίμια δέκα Τούρκοι κομάντος: Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Παρόντες.
G.P


Tanagranews: Με πολύ δυσκολία θα βρεις λόγια αλλά και την δύναμη να γράψεις για αυτά τα παλικάρια που χάθηκαν για την πατρίδα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν χάθηκαν άδικα και άσκοπα, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πλήρωσαν το τίμημα με την ζωή τους,  ενώ κάποιοι άλλοι δήλωναν αδυναμία και ανικανότητα να υπερασπιστούν και να τιμήσουν την πατρίδα, απλά κρυβόντουσαν πίσω από γραφεία και συνεδριάσεις για να παρθούν αποφάσεις…..που ποτέ δεν πάρθηκαν.