Εορτολόγιο

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το παράπονο του Παπά…Ηλία…

Την παραμονή του Αγίου Αντωνίου και  με την λήξη τις θείας λειτουργίας ο Παπάς της εκκλησίας στην Τανάγρα αποφάσισε να πάρει τον λόγο και να πει δυο λόγια στους πιστούς.
 Μόνο που αυτά τα δύο λόγια ήταν φωτιά….πυρ και μανία κατά του νέου Δήμαρχου  κυρίου Γεωργίου και ο λόγος ήταν η ενόχληση του Παπά Ηλία επειδή δεν ήταν καλεσμένος στο τραπέζι.
«Ο περσινός Δήμαρχος μου είχε δώσει πρόσκληση, ο νέος δεν μου έδωσε για να παραβρεθώ στο τραπέζι» ήταν τα λόγια με παράπονο (η θυμό) του Παπά Ηλία.
Συγνώμη Πάτερ αλλά αυτά ούτε λόγια είναι για Παπά ούτε το μέρος ήταν το κατάλληλο για παράπονα, ούτε η συγκεκριμένη χρονική  στιγμή είναι για τέτοιες σαχλαμάρες.
Και φυσικά ότι και να έχεις με ορισμένα  πρόσωπα δεν ήταν η ώρα να τα προσβάλεις κατά αυτόν τον τρόπο ενώπιον των πιστών μέσα σε εκκλησία για κανένα λόγο, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο.

Επίσης καλό θα είναι όταν απευθύνεις ευχαρηστίριο λόγο σε  πιστούς, και σε όλους τους φορείς που παραβρέθηκαν στην εκκλησία, θα πρέπει να κάνεις   μία αναφορά και τους ψάλτες, που με την παρουσία τους και τους ψαλμούς τους είχαν ιδιαίτερη συμβολή στην θεία λειτουργία και την γιορτή του πολιούχου.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

(τα γράψαμε όσο ποιο λαϊκά μπορούσαμε μήπως και τα καταλάβει)

Mod