Εορτολόγιο

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους

Κυβέρνηση και τρόικα, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού Παιδείας, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική με στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τρεις ολόκληρους τομείς και 46 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, οδηγώντας 2.500 εκπαιδευτικούς τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων ουσιαστικά σε «ξαφνικό θάνατο». Επιπρόσθετα, 20.000 μαθητές που φοιτούσαν σε αυτούς τους τομείς εξοστρακίζονται από τα σχολεία τους.
Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: η εκχώρηση ενός μεγάλου φιλέτου της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο κομμάτι-κομμάτι, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν στις δράσεις και κινητοποιήσεις που προγραμματίζει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, για να καταδικάσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση. Ο αγώνας για την δημόσια εκπαίδευση είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
Μαθητές, Γονείς,  Εκπαιδευτικοί

& ΕΛΜΕ Βοιωτίας