Εορτολόγιο

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σκάει νέο κύμα ύφεσης

Απο Ριζόπουλος post
Νέο κύμα ύφεσης φαίνεται να έρχεται και να σκάει πάνω στην καταρρέουσα ελληνική οικονομία. Το ΙΟΒΕ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 στο 4,8% με 5%, έναντι 4,6% που προέβλεπε προηγουμένως. Η συγκεκριμένη εκτίμηση για την ύφεση είναι ελαφρώς δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων φορέων (ΕΕ-ΔΝΤ:4,2%, ΟΟΣΑ:4,8%).

Παράλληλα, δεν υπάρχει από ελληνικής πλευράς καμία ακριβής πρόβλεψη για το 2014, παρά μόνο προκύπτει το συμπέρασμα πως η επιδείνωση των προβλέψεων για την ύφεση το 2013 (5% έναντι 4,6%) «δείχνει το τι θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη χρονιά».
Παράγοντες της αγοράς μάλιστα επισημαίνουν πως αν ψάχναμε λίγο τα πραγματικά στοιχεία της πραγματικής οικονομίας και όχι μόνο τις λογιστικές καταγραφές, τότε η ύφεση θα έδειχνε να βρίσκεται στο… 7%!
Στο ίδιο συμπέρασμα συντείνουν τα αρνητικά μαντάτα από το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και προπαντός από το δείκτη τζίρου της βιομηχανίας στην εσωτερική αγορά».
Ελπίζουμε ότι δεν αρχίσανε πάλι τα ίδια με τη δημιουργική λογιστική μόνο και μόνο για να φιλοτεχνήσουν το success story. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν το νέο κύμα ανεργίας του ιδιωτικού τομέα θα συναντήσει το επικείμενο κύμα ανεργίας του δημοσίου;
Για πληροφοριακούς και μόνον λόγους σημειώνουμε πως όταν συγκλίνουν πολλά κύματα μαζί, το αποτέλεσμα γίνεται… τσουνάμι.


Read more: http://rizopoulospost.com/skaei-neo-kyma-yfeshs/#ixzz2Z3UOo9sE
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook