Εορτολόγιο

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» τα εξοχικά στην Αράχωβα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε «ρημάξει» τα εξοχικά στην Αράχωβα. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι,όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν αφήσει εξοχικό για εξοχικό. Όταν οι ιδιοκτήτες των εξοχικών έφευγαν από τα σπίτια τους, η σπείρα τα άδειαζε αρπάζοντας ότι μπορούσε.
Έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί 28 περιπτώσεις κλοπών, ενώ ερευνώνται και άλλες, από το καλοκαίρι του 2011 έως σήμερα.


Οι αστυνομικοί μπόρεσαν εξιχνιάσουν τις διαρρήξεις όταν στο Λιβάδι, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τα 4 μέλη της σπείρας.

Στον έλεγχο που έκαναν εντόπισαν πλήθος από είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στους περίπου 18 μήνες που δραστηριοποιούνταν η σπείρα στην περιοχή είχε συνεργασία και με άλλα άτομα.
Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα των κλοπών είχαν αναθέσει σε μέλη της σπείρας να επιτηρούν τα σπίτια τους και έτσι γνώριζαν την απουσία των ιδιοκτητών τους.Τα κλοπιμαία τα μετέφεραν με αλβανικά «φορτοταξί» στην Αλβανία.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι δράστες αποκόλλησαν ακόμη και ολόκληρες εντοιχισμένες κουζίνες, ενώ από πολλές εξοχικές κατοικίες άρπαξαν τα κουφώματα μαζί με τα παράθυρα.


Πηγή