Εορτολόγιο

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο αστυνομικός έλεγχος στα Διόδια έβγαλε ...λαβράκι

Συμμορία τσιγγάνων έκλεψε το φορτηγάκι της φωτογραφίας από το Βόλο και πήγαινε στην Αθήνα, προφανώς για να διενεργήσει παράνομες δραστηριότητες. Μπροστά από το φορτηγάκι κινείτο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, στο οποί επέβαιναν δύο τσιγγάνοι, ηλικίας 36 και 26 ετών.
Στα Διόδια της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας όμως έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο, που έκανε σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει. Καθώς οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι κάποιοι εγκατέλειψαν ένα φορτηγάκι  σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό των Διοδίων.

Δίνοντας στο κέντρο το αριθμό του φορτηγού προέκυψε ότι είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους δύο τσιγγάνους και τους έκαναν προσαγωγή στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Από την αστυνομική έρευνα, που ακολούθησε,  προέκυψε ότι οι δράστες επιβαίνοντας στο δικό τους όχημα ως προπομποί, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους που επέβαιναν στο κλεμμένο φορτηγό, θέλησαν να κατευθυνθούν, μέσω της Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών, σε περιοχή της Αττικής.
Ο έλεγχος των αστυνομικών. είχε ως αποτέλεσμα οι συνεργοί τους να εγκαταλείψουν το κλεμμένο όχημα και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι να διαφύγουν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο όχημα, προκειμένου να αποδοθεί στον 80χρονο ιδιοκτήτη του, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα των δραστών. Η προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν οι συνεργοί των συλληφθέντων.
Πηγή