Εορτολόγιο

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Αγαπητοί μας συμπολίτες, συνδημότες,
Η προεκλογική περίοδος τελειώνει κι εσείς πρόκειται σε λίγο να επιλέξετε τον νέο δήμαρχό σας. Στην επιλογή αυτή θα θέλαμε να σας πούμε δύο λόγια για να κάνουμε όσο μπορούμε πιο εύκολη την επιλογή σας, αφού σας γνωρίσουμε τι εμείς πιστεύουμε ώστε να μας συγκρίνετε με τους άλλους αντιπάλους, που θα πρέπει κι αυτούς να τους ακούσετε.
Το πρώτο μας πιστεύω είναι, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι λιμάνι κομματικού κορεσμού, δεν είναι πεδίο άλωσης της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας  της τοπικής κοινωνίας και ακόμη, δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης .
Μέλημά μας, η ομόνοια για την επίτευξη του κοινού συμφέροντος.
Δεύτερον, πιστεύουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πορεύεται ακομμάτιστη, με αξιοκρατία βασισμένη στις δυνατότητες και τις και τις ικανότητες της , μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο διαφάνειας, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, για όλους και για όλα και από όλους, περισσότερο όμως από εμάς τους υποψηφίους που θέλουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Τρίτον. Η προσπάθεια μας θα στηρίζεται στην σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, διότι αυτή είναι η βάση για την επιτυχία στο έργο που θα μας αναθέσετε. Αυτή σου δίνει την δυνατότητα σκέψης, σου προσδίδει ωριμότητα και σου υπαγορεύει τις περιοχές τις τιμιότητας, της αλήθειας και της πραγματικότητας.
Οι αντιπαλότητες, οι αλληλοκατηγορίες και οι εκχυδαϊσμοί, δημιουργούν προσωπικές μόνον εντυπώσεις και για όσους τις χρησιμοποιούν επιδιώκουν «ως του κισσού το πλάνο ψήλωμα σε ξένα αναστηλώματα δεμένο»
Όμως, όπως όλοι γνωρίζετε, τα ανωτέρω δημιουργούν μόνον εντυπώσεις και στο τέλος λειτουργούν αρνητικά. Τα πολλά συνθήματα  δείχνουν λαϊκισμό και προσπάθεια εξαπάτησης, το ψέμα και η παραπληροφόρηση όμως σε υποχρεώνει σε ανάλογη απαντητική συμπεριφορά, με επακόλουθο την φαυλότητα, όταν μάλιστα σε όλη αυτήν την αντιπαλότητα θίγονται και οι προσωπικότητες των αντιπάλων, διότι ο αγώνας για την ανάδειξη του καλύτερου καταντά  αγώνας ρωμαϊκής εποχής.
Τότε, όση Ιώβεια υπομονή κι αν έχεις , όση ψυχραιμία και να διαθέτεις, απόρροια παιδείας, ανατροφής, χαρακτήρα, δυστυχώς δεν μπορείς να αδιαφορείς σε προσωπικές επιθέσεις και αήθεις χαρακτηρισμούς. Έτσι πολλές φορές , απαντάς με λεπτότητα και χιούμορ, όχι βέβαια για να αποδείξεις το αντίθετο, αλλά για να κόψεις,  αν είναι δυνατόν, τη συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς και να δηλώσεις σε αυτούς που πιστεύουν στην παραπληροφόρηση  και προπαγάνδα, ότι υπάρχει και η άλλη αλήθεια που αγνοούν.
Οι χαρακτηρισμοί, η διοχέτευση ψευδών ειδήσεων και γεγονότων ανύπαρκτων, οι εκβιασμοί των υποψηφίων αντιπάλων, ότι θα τους στερήσουν, για παράδειγμα, την εργασία του αν επιτύχουν,  είναι το τελευταίο καταφύγιο του αμήχανου και του αδυνάτου.
Εμείς δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τον λαϊκισμό. Θα είμαστε σοβαροί και αυτή τη σοβαρότητα, την υπόσχεται, την δείχνει και την εγγυάται, η προσωπικότητα του υποψήφιου μας  και σημερινού Δημάρχου Τανάγρας, Κυριάκου Παναγιώτη. Τα έργα του, η τιμιότητα του, και η εν γένει συμπεριφορά του, στην τετραετία που πέρασε, μας επιβάλλουν να υπερψηφίσουμε τον συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ”.