Εορτολόγιο

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

Συνελήφθησαν στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο ROMA, ηλικίας 48 και 43 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 09:30΄ το πρωί, οι δύο δράστες μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο σπίτι 84χρονης στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας, προσποιούμενοι τους πλανόδιους μικροπωλητές.

Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο δράστες απασχολούσε την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ο δεύτερος μπήκε στο σπίτι και αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους αφαίρεσε 155 ευρώ, καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η γυναίκα μόλις κατάλαβε την κλοπή, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και αστυνομικοί της Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν ευρείες αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες.
Οι συλληφθέντες αναγνωρίσθηκαν από την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τόσο το χρηματικό ποσό όσο και το βιβλιάριο τραπέζης, τα οποία αποδόθηκαν στην 85χρονη.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Πηγή