Εορτολόγιο

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Για "σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας" μιλά ο Τσόμσκι

"Παράγοντες στη Γερμανία θέλουν να αποκτήσουν ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης και ψυχολογικής πίεσης" υποστήριξε ο καθηγητής του ΜΙΤ και γνωστός φιλόσοφος, γλωσσολόγος και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι, σε ομιλία του.
Μιλώντας στο Δουβλίνο ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις "απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά".



Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Ο κ. Τσόμσκι αναφέρει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει δίκιο στην εκτίμησή του πως αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει, είναι ένα είδος στήριξης όπως αυτό που δέχτηκε η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και στην τρόικα, λέγοντας ότι "καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Πηγή: Greek Reporter