Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη για την παύση λειτουργίας και αποκατάσταση χωματερών στη Στερεά

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρως Ευαγγελίδου σύσκεψη φορέων με θέμα τη Παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Βασίλειος Καθαροσπόρης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς και εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων.  

Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα αναλάβει πρωτοβουλία στη κατεύθυνση της προσωρινής εξεύρεσης αποδεκτών των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) για τους Ο.Τ.Α. που διατηρούν ενεργούς Χ.Α.Δ.Α., ώστε να κλείσουν οριστικά οι τελευταίοι και να αποκατασταθούν στο σύνολο τους, σε όλη τη Περιφέρεια. 

Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. και οι Ο.Τ.Α. θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα για την οριστική επίλυση της διαχείρισης των Α.Σ.Α. εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.